Новини
22 Листопада 2019
1 340

Розпродажу бути: Exxon Mobil продасть активи на $25 мільярдів

Компанія планує зосередити діяльність на декількох великих проєктах

Американська енергетична компанія Exxon Mobil готує масштабний розпродаж своїх активів на загальну суму в $25 млрд, повідомляє Reuters, посилаючись на власні джерела.

Представник Exxon Mobil відмовився коментувати інформацію. Як зазначає Reuters, компанія розпродає активи, щоб зосередитися на декількох великих проєктах.

У компанії раніше заявляли, що планують збільшити свої щорічні капітальні витрати з $26 млрд у 2018 році до $30-$35 млрд у період 2021-2025 років.

Список активів, які Exxon Mobil готова продати, був складений ще кілька місяців тому. За інформацією видання, він нараховує об’єкти, що розташовані в 11 країнах, включно з Норвегією, Німеччиною та Румунією.

“Розпродаж дозволять Exxon фактично вийти з нафтогазового бізнесу в Європі. Компанія отримає гроші, аби інвестувати їх у нові розробки в Гаяні, Мозамбіку, Папуа-Новій Гвінеї, Бразилії та Сполучених Штатах”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, компанія значно скоротить активи у Південно-Східній Азії, й покине проєкти в Індонезії та Малайзії. “В Африці Exxon хоче продати бізнес у Чаді, Екваторіальній Гвінеї, а також частково в Нігерії”, – повідомили джерела агентства.

“У той час як Exxon має намір різко збільшити свої витрати у найближчі роки на розробку нових нафтогазових проєктів, більшість колег компанії мають більш обережні плани щодо витрат через невизначений прогноз цін на нафту й чимраз більший тиск з боку інвесторів, аби диверсифікуватися від викопного палива до поновлюваних джерел енергії”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня ExxonMobil досягла угоди щодо продажу активів у сфері геологорозвідки та нафтовидобутку в Норвегії місцевій Var Energy за $4,5 млрд.

Через декілька тижнів з’явилася інформація, що Exxon Mobil Corp розглядає можливість продажу своїх офшорних активів в Малайзії до $3 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram