Новини
6 Грудня 2021
576

Розкрито причину падіння біткоїну

Дослідник ринку Шон Фаррелл пов’язав падіння біткоїну з поведінкою великих власників

Глава відділу досліджень цифрових активів дослідницького центру Fundstrat Шон Фаррелл розкрив причину різкого падіння ціни біткоїну. Експерт заявив, що обвал його вартості на початку грудня пов’язаний із поведінкою інституційних інвесторів, таких як фонди, банки та інвесткомпанії, пише Bloomberg.

Великим власникам вигідно було вийти з активів перед складанням річної звітності, щоб поліпшити показники прибутку.

За словами Фаррелла, фінансові установи та великі інвестори масово скуповували першу криптовалюту протягом останнього року, оскільки ринок стає зрілішим, кількість запропонованих продуктів зростає, а держрегулювання стає чіткішим.

Багато експертів вважають, що цей фактор сприяє лише зростанню біткоїну. Проте Фаррелл заявив, що нещодавні події на крипторинку показують, що участь великих гравців є ціпком з двома кінцями, адже галузь перестає бути незалежною.

Вартість біткоїну опускалася на 21% під час торгів 4 грудня стосовно піку 3 грудня і становила $45 тис. Наразі перша криптовалюта повільно відновлюється. На момент написання новини біткоїн торгується на позначці $48,215 тис., за даними сайту CoinMarketCap.

Наприкінці листопада актив також пережив сильне зниження на фоні повідомлень про появу нового омікрон-штаму COVID-19. Вартість біткоїну 27 листопада впала до $53,6 тис., втративши 8% за 24 години й досягнувши семитижневого мінімуму.

Від поширення цієї інформації постраждав не лише крипторинок, а й світові фондові ринки — впали індекси провідних бірж Південної Кореї, Японії, Росії, Китаю та Європи.

Нагадаємо, засновник Tesla та SpaceX Ілон Маск (Elon Musk) не підтримує централізовані платформи торгівлі криптовалютою. Він пропонує, щоб власники криптовалюти зберігали свої “ключі” та не залежали від таких бірж, як Coinbase або Binance.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram