Новини
25 Квітня 2019
663

Росія закриє свій ринок від імпорту пармезану та хамона

Разом із м’ясом і молочною продукцією до Росії можуть потрапляти збудники небезпечних хвороб тварин

Національна м’ясна асоціація запропонувала заборонити росіянам привозити м’ясну і молочну продукцію з-за кордону, пише видання “Ведомости” з посиланням на лист представників організації віце-прем’єру РФ Олексію Гордєєву.

З ініціативою виступили компанії “Міраторг”, “Черкізово”, “Реміт” та “Велком”. Вони пропонують посилити контроль за багажем та ручною поклажею при перетині кордону і підвищити відповідальність за незаконне ввезення продукції тваринного походження.

Зокрема, під забороною можуть виявитися іспанський хамон та італійський пармезан. Виняток мають намір зробити для молочних сумішей і дитячого харчування.

Пропозицію підтримали Мінсільгосп та Россільгоспнагляд. Автори листа побоюються, що разом з м’ясом і молочною продукцією в Росію потраплять збудники небезпечних хвороб тварин, зокрема АЧС і ящур.

Як відомо, АЧС – вірусне захворювання домашніх і диких свиней, летальність – майже 100%. Ящур – гостре вірусне захворювання тварин. До інфекції схильні велика рогата худоба, свині, кози та вівці.

Нагадаємо, з 23 квітня Білорусь тимчасово зупинила експорт світлих нафтопродуктів, бензину та дизпалива в Україну, Польщу та країни Балтії. Причина – постачання неякісної нафти з Російської Федерації, про що було заявлено у п’ятницю у білоруському концерні “Белнефтехім”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram