Новини
27 Вересня 2022
363

росія планує об’єднати окуповані території у “Кримський округ”

Його очільником може стати Дмитро Рогозін

Ексглава “Роскосмосу” Дмитро Рогозін може очолити новий федеральний округ, незаконно створений з окупованих територій України, пишуть “Вєдомости”.

Після “референдумів” на росії можуть створити новий федеральний округ, до складу якого увійдуть незаконно приєднані території України разом з Кримом, розповіли журналістам співрозмовник у Раді Федерації та близьке до “уряду” Криму джерело.

Очолити цей округ, за словами джерел, близьких до Адміністрації президента, може ексглава “Роскосмосу” Дмитро Рогозін.

Новий округ отримає назву Кримський. Один зі співрозмовників газети розповів, що рішення щодо Рогозіна буде схвалено найближчим часом, і “воно з великою ймовірністю буде позитивним”.

Рогозін пішов з посади глави Роскосмосу, де він провів чотири роки, у липні 2022 року. Після цього в кремлі повідомили, що скоро він “буде працевлаштований”.

Західні аналітики впевнені, що рф може спробувати “анексувати” захоплені райони, щоб провести насильницьку мобілізацію українських чоловіків.

З цього приводу вже висловилися в Офісі президента України. “Примус громадян до війни в окупованих регіонах — ніщо інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку москви”, — зазначив радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Як писали раніше Investory News, на росії очікується падіння експорту газу на 33%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram