Новини
18 Березня 2022
512

Російський стартап з доставки їжі збанкрутував у США

9 березня Buyk звільнив 900 осіб 

Фото: Noam Galai/Getty Images

Американський сервіс доставки продуктів Buyk, заснований росіянами, подав заяву про банкрутство, пише Bloomberg.

Buyk — сервіс доставки продуктів та товарів для дому в США, який створили засновники “Самокату” В’ячеслав Бочаров та Родіон Шишков. Третій співзасновник — Сергій Сульгін, колишній гендиректор Arrival.

Сервіс подав заяву про банкрутство 17 березня і вказав причиною “нездатність інвесторів забезпечити фінансування”. Компанія припинила роботу та планує розпродати залишки продуктів.

9 березня Buyk звільнив 900 осіб — практично всіх своїх співробітників, включаючи гендиректора Джеймса Волкера.

За словами Волкера, сервіс втратив фінансування від засновників компанії через санкції, оскільки тепер складно перекати гроші з росії закордон. Компанія вивчала різні варіанти, щоб зберегти бізнес, але це не вдалося. Наприклад, Buyk пропонував іншим сервісам доставки продуктів купити себе — зокрема DoorDash, Gorillas та Gopuff.

Buyk почав працювати на Манхеттені у серпні 2021 року. До цього в червні він залучив $46 млн інвестицій. Сервіс відкрив 38 дарксторів, більшість з яких перебувало у Нью-Йорку, ще частина — у Чикаго.

11 березня закрився сервіс доставки продуктів у Нью-Йорку Fridge No More Антона Гладкобородова та Павла Данилова.

Нагадаємо, обсяг російських активів, заморожених банками та іншими фінансовими установами в Нідерландах, становило €200 млн. Більшість зв’язків із росією у Нідерландах здійснюється через трастові компанії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram