Новини
28 Травня 2019
910

Російська ОАК подала до суду на “Антонов”

Позов спрямований на ліквідацію спільного підприємства “ОАК-Антонов”

На фото: Ан-225 (“Мрія”)

Об’єднана авіабудівна корпорація (ОАК) подала позов в Арбітражний суд міста Москви (РФ) щодо українського концерну “Антонов”, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на матеріали картотеки арбітражних справ.

Позов був поданий 23 травня і до виробництва поки не прийнятий. Про інші подробиці не повідомляється.

Як пише агенція, позов спрямований на ліквідацію спільного підприємства “ОАК-Антонов”, оскільки, як пояснили агенції представники ОАК, представники української сторони тривалий час не беруть участі в його діяльності, а спільне підприємство (“ОАК-Антонов”) не веде переговорів.

Угода про створення “ОАК-Антонов” була підписана в 2010 р. Передбачалося, що підприємство займеться координацією спільних програм авіаційної промисловості.

Як відомо, український державний авіаційний концерн (ДАК) “Антонов” займається розробкою, виробництвом і ремонтом літаків серії “Ан”. Був заснований як дослідно-конструкторське бюро на Новосибірському авіазаводі під керівництвом Олега Антонова. З 1952 р. підприємство знаходиться у Києві. Найвідоміші моделі літаків – Ан-2 (“кукурузник”), пасажирський Ан-24, великий вантажний Ан-124 (“Руслан”), найбільший в світі літак Ан-225 (“Мрія”).

ОАК – російський холдинг, який об’єднує 24 основних компанії вітчизняного авіапромислового комплексу і 15 авіаремонтних заводів. Володіє правами на марки цивільних і військових літаків Су, МіГ, Іл, Ту, Як, Бе. Входить до переліку стратегічних підприємств РФ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив фінансовий план ДП “Антонов” на 2019 р., згідно з яким державне підприємство планує отримати більше 6,1 млрд грн чистого доходу в цьому році. З них 5,9 млрд грн на зовнішніх ринках та 200 млн грн – в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram