Новини
16 Травня 2023
682

Російська мова вже не входить до 10 популярних мов на Duolingo

Це сталося вперше за вісім років

Розробники мобільного додатку для вивчення мов Duolingo опублікували дані про найпопулярніші мови, які обирають користувачі. Вперше у першій десятці мов не було російської, повідомляє офіційний блог компанії.

Найпопулярнішою мовою для вивчення у додатку звісно залишається англійська. Також в 10 мов, які обирають, щоби підучити: іспанська, французька, німецька, японська, італійська, корейська, португальська, гінді.

Російська вперше випала із рейтингу популярних: її додали до додатка 2015 року і майже одразу вона потрапила до цього рейтингу і була там усі ці роки. 2023 року вона — на 11 місці за популярністю.

Таку зміну в Duolingo пояснюють вторгненням росії в Україну:

• “Зміна у зацікавленості користувачів вивчати російську напряму пов’язана із вторгненням росії в Україну і подальшим зростанням зацікавленості в українській. За тижні після вторгнення у лютому 2022 року 1,3 млн нових користувачів взялися вивчати українську на Duolingo”.

• У деяких країнах, зокрема, у Німеччині та Польщі, зростання аудиторії, що вчила на Duolingo українську, відбулося на 1600% та більше.

• Водночас у багатьох країнах світу кількість людей, що вчать російську, призупинила рости або почала скорочуватися. Асоціація російської мови із країною агресором вплинула на її репутацію у світі.

Нагадаємо, українці масово відмовляються від прихистку у деяких країнах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram