Новини
15 Липня 2024
172

Ринок вторинної нерухомості обвалився на 30−50%

Попит мають однокімнатні квартири з ремонтом на нижніх поверхах

Кількість продажів на ринку вторинної нерухомості обвалилася. Українців цікавлять однокімнатні квартири з ремонтом, розташовані на нижніх поверхах, розповів експерт з питань нерухомості Іван Кудояр, пише Finance.ua.

“Зараз угод стало менше, реально. Якщо порівнювати з літом минулого року, то кількість угод впала на 40%”, — зазначив Кудояр.

А ось житло без ремонту продаються дуже складно. “Ніхто не хоче зв’язуватися з ремонтами”, — пояснив експерт.

Кількість продажів на ринку вторинної нерухомості обвалилася на 30−50%.

Українці зараз бояться вкладати кошти в житло, що будується.

Зараз, на ринку склалася унікальна ситуація, коли готове житло можна купити дешевше, ніж те, що будується.

При цьому ціни на квартири в Україні, за даними експерта, залишилися на рівні тих, що були до широкомасштабного вторгнення рф.

“Ціни плюс мінус такі самі, як і до війни були. Є забудовники, які підняли там на 10−15%, вони це мотивують вартістю бензину, електроенергії. Плюс темпи будівництва в багатьох упали, плюс ще й… у Києві було 20 активних забудовників, зараз їх залишилося 7”, — розповів Кудояр.

Зараз має попит нерухомість на Закарпатті, у Львові, Івано-Франківську, оскільки ці області вважають безпечнішими. ринок нерухомості в Києві та Київській області менш активний, хоч сюди і їдуть люди з регіонів.

Перш за все українців, які шукають квартиру, цікавить вартість житла. Це головний критерій під час вибору. Також до трійки головних критеріїв увійшли розташування (67%) та стан будинку (63%). Стан квартири та якість ремонту, а також планування та площа квартири (48%) — наступні в списку.

Нагадаємо, будинок Вінстона Черчилля в Лондоні виставили на продаж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram