Новини
17 Квітня 2023
377

рф витіснять із міжнародного ринку ядерного палива

Про це домовилися п’ять країн із G7

Британія, США, Канада, Японія та Франція утворили альянс, спрямований на витіснення росії з міжнародного ринку ядерної енергетики.

Угоди досягли в японському Саппоро на зустрічі країн G7, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на опубліковану британським урядом заяву.

П’ять країн домовилися, що будуть використовувати відповідні ресурси та можливості цивільних ядерних енергетичних секторів кожної з держав, щоб підірвати російський контроль над ланцюжками постачання.

Ця угода, згідно з повідомленням, підтримає стабільне постачання палива для сьогоднішніх потреб, а також гарантуватиме безпечну і надійну розробку і використання палива для удосконалених реакторів у майбутньому.

Угоду планують використати як основу для повного витіснення рф з ринку ядерного палива якнайшвидше. Мета такого кроку — перекрити путіну ще одне джерело фінансування вторгнення в Україну.

“Велика Британія була в самому центрі глобальних зусиль, спрямованих на підтримку України, перемогу над путіним і гарантування того, що ні він, ні будь-хто інший, подібно до нього, більше ніколи не зможе думати, що може тримати світ у полоні своїх енергоресурсів”, — заявив міністр енергетичної безпеки Грант Шепс.

Нагадаємо, італійці більше не залежать від газу з рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram