Новини
4 Квітня 2022
652

РФ скликає Радбез ООН через “провокацію праворадикалів” у Бучі

Експосол США в ООН Саманта Пауер назвала це спробою “симулювати обурення”

Російська Федерація звернулася до керівництва Організації Об’єднаних Націй із метою екстреного скликання Ради безпеки через знімки воєнних злочинів у Бучі Київської області, які розлетілися світом. У рф цинічно звинуватили у вбивствах мирних українців “неонацистські угруповання”, повідомляє російський “Інтерфакс”.

Кремль очікує, що Радбез ООН розгляне Бучанську різню в понеділок, 4 квітня.

Водночас речниця російського МЗС Марія Захарова зробила чергову цинічну заяву, назвавши звірства росіян у Бучі — “провокацією, спрямовану на зрив дипломатичних переговорів”.

“У зв’язку із жахливою провокацією українських праворадикалів у Бучі росія вимагає проведення засідання РБ ООН вже завтра”, — зазначається в офіційних джерелах країни-агресора.

У цьому ж напрямку працює кремлівська пропаганда, яка поширює інформацію про те, що Буча “зазнала обстрілу ЗСУ після відведення російських військ”. Росіяни заявляють, що “у США це замовчують”. Як повідомляє ТАРС, про це, зокрема, заявив посол рф Анатолій Антонов.

Зазначимо, що абсурдний крок рф розкритикувала експосол США в ООН Саманта Пауер. Вона назвала це спробою “симулювати обурення”.

“Росія спирається на сценарій, який вона використала для Криму та Алеппо: змушена захищати те, що не може бути виправдано (звірства в Бучі), вона скликає засідання Ради безпеки ООН, щоб симулювати обурення й закликати до відповіді. Ніхто на це не поведеться”, — написала вона у Twitter.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram