Новини
19 Квітня 2023
297

рф повинна “не чіпати” американську секретну техніку на Запорізькій АЕС

Міністерство енергетики США попередили про це росію

США є власниками секретних технологій у галузі ядерної енергетики, які застосовуються, зокрема, на Запорізькій АЕС, і росія отримала попередження Міністерства енергетики США “не чіпати” ці установки, повідомляє CNN.

У розпорядження CNN потрапив текст листа, який Міністерство енергетики США надіслало у березні російській держкорпорації росатом.

Лист датовано 17 березня 2023 року, у ньому директор Управління з політики нерозповсюдження Міністерства енергетики Андреа Феркіле повідомляє генеральному директору росатому, що на тимчасово окупованій росією Запорізькій АЕС в Енергодарі “перебувають ядерні технічні дані, експорт яких контролюється урядом Сполучених Штатів”.

Агентство пояснює, що експортному контролю США підлягають товари, програмне забезпечення та технології у тих випадках, коли існує можливість їх використання всупереч інтересам національної безпеки.

Міненергетики США цим листом попередило росатом, що поводження з американськими технологіями для будь-яких громадян чи організацій рф буде “протизаконним”.

Нагадаємо, росіян женуть із Кіпру.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram