Новини
17 Березня 2022
581

РФ наказала обманом вербувати в Україну бойовиків із Сирії

Найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції

Російське командування в Сирії отримало вказівку щоденно відправляти на війну в Україну до 300 бойовиків. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

“Командування російської воєнної бази Хмеймім отримало вказівку щоденно відправляти до України до 300 бойовиків”, — йдеться в повідомленні.

При цьому 15 березня для участі в бойових діях проти України з воєнної бази Хмеймім (у Сирії) до росії було відправлено 150 найманців.

“За інформацією воєнної розвідки України, найближчим часом заплановано переміщення з Сирії до росії та білорусі озброєння, військової техніки та інших ресурсів для забезпечення російських окупаційних військ. Президент Сирії Башар аль-Асад пообіцяв надати росії для війни в Україні 40 тис. бойовиків”, — заявляють розвідники.

“Під час вербування найманцям обіцяють, що вони виконуватимуть виключно поліцейські функції з наведення порядків на окупованих територіях, тобто суто поліцейські функції. Але останнім часом серед найманців почала поширюватися інформація щодо безпосередньої участі в бойових діях проти української армії. Це значно знизило “бойовий дух” сирійців”, — стверджується в повідомленні.

Водночас нещодавно до воєнної бази Хмеймім з росії прибули понад 30 бойовиків, які отримали поранення в боях проти захисників України.

“Це негативно вплинуло на морально-психологічний стан інших найманців та призвело до відмови частини з них брати участь у бойових діях. Серед сирійських бойовиків навіть було зафіксовано випадки самокаліцтва. Частина найманців розглядають відправку до росії та білорусі як шанс подальшого дезертирства та нелегальної міграції у країни ЄС”, — заявили у розвідці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram