Новини
21 Грудня 2020
739

Рекорд для блокчейну: У 2020 році обсяг транзакцій у dapps виріс на 1200%

Протягом зазначеного періоду спостерігався приплив коштів до Ethereum-екосистеми

У 2020 році загальна вартість транзакцій у децентралізованих додатках досягла $270 млрд, зростання показника склало 1178%, повідомляє Forklog.

Видання зазначає, що цей рік став рекордним для блокчейн-індустрії. “Обсяг dapp-транзакцій перевищив $270 млрд, з яких 95% згенеровано DeFi-екосистемою на базі Ethereum”, — йдеться у повідомленні.

За даними DappRadar, загальна вартість транзакцій за 2019 рік склала $21 млрд.

Загалом протягом цього року спостерігався приплив коштів у Ethereum-екосистему. “Свідчення цьому — зростання курсу ETH з 0,018 BTC до 0,028 BTC, а причина — привабливі ставки прибутковості в DeFi-сервісах”, — зазначає видання.

І додає, що значну роль в цьому процесі зіграли протоколи “біткоїнів на ефірі” на кшталт WBTC і renBTC.

У звіті також зазначається, що 87% від загального транзакційного обсягу Ethereum припадає лише на 10 dapps.

Серед головних обмежень розвитку Ethereum і екосистеми на його основі експерти назвали проблему масштабованості. Одна з її ознак виражена значним зростанням середньої ціни газу.

Висока вартість Ethereum-транзакцій у другій половині 2020 року посилила конкуренцію між dapp-платформами. Активність виросла у Binance Smart Chain, Tron, Wax та інших системах.

Фахівці DappRadar нарахували понад $120 млн втрат користувачів у результаті 12 хакерських атак з використанням багів у смарт-контрактах, багато з яких не пройшли аудит.

Дослідники допускають, що страхування стане наступною важливою підкатегорією DeFi-екосистеми. І запевняються, що проєкти сектора децентралізованих фінансів (DeFi) стануть головним драйвером криптоекономіки у 2021 році.

Раніше Investory News писали, що у 2019 р. загальна вартість транзакцій у децентралізованих додатках на базі блокчейну Ethereum досягла $12,8 млрд, перевищивши аналогічні показники в мережах EOS ($6,1 млрд) і TRON ($4,4 млрд).

Нагадаємо, у листопаді доходи біткоїн-майнерів перевищили $500 млн. З них $55 млн — комісії за транзакції, що є максимальним показником з січня 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram