Новини
10 Січня 2020
783

Реагує на конфлікт: Нафта стає дешевшою

Ціни знижуються на фоні зменшення загрози війни на Близькому Сході

Ціни на нафту знову знижуються на фоні зменшення загрози війни на Близькому Сході. Так, наразі інвестори перемикнули увагу на прогнози економічного зростання, а також зростання запасів нафти та продуктів нафтоперероблення в США, повідомляє Inv.

Попри це, ринок продовжує спостерігати за конфліктом між США та Іраном. “Трейдери оцінюють імовірність виникнення перебоїв з постачанням нафти з Близького Сходу в результаті гострої ситуації в регіоні”, – повідомляє Інтерфакс-Україна.

Ф’ючерси на Brent знизилися на 0,1% до $ 65,30 за барель. Ф’ючерси на американську легку нафту WTI зменшилися на 0,2% до $59,46 за барель. З початку тижня Brent подешевшала на 5%, WTI – майже на 6%.

“Тепер ціни на нафту нижчі, ніж до американського авіаудару 3 січня, в якому загинув іранський генерал Касем Сулеймані. Іран відповів на це ракетною атакою на військові бази США в Іраку, в результаті яких ніхто не постраждав”, – повідомляє видання.

І додає, що за словами аналітиків J.P.Morgan, зниження цін є логічним і відбиває менші ризики перебоїв постачання нафти з Близького Сходу. При цьому й досі зберігається “деякий постійний ризик для видобутку, пов’язаного з геополітичними проблемами в регіоні”.

Крім того, трейдерів, які побоювалися розгортання війни між США й Іраном, заспокоїла заява президента США Дональда Трампа, який раніше на цьому тижні заявив про необхідність виробити нову угоду з Іраном, яка “зробить світ більш безпечним”.

“Попри те, що негайна загроза розгортання війни ослабла, нервозність на нафтовому ринку зберігається”, – зазначають експерти Eurasia Group Роберт Джонстон і Геннінг Глойштейн.

Як пише MarketWatch, трейдери, як і раніше очікують будь-яких інцидентів, які можуть обмежити постачання, або атак на нафтові об’єкти, подібних до тих, що сталися минулого року.

Наприкінці грудня Investory News писали, що ціни на нафту зростають в надії на закінчення американо-китайської торгової війни та завдяки зусиллям Організації країн-експортерів нафти щодо обмеження пропозиції палива на світовому ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram