Новини
1 Червня 2021
870

Рада спростить приєднання до електромереж для бізнесу

Рішення сприятиме розвитку та поліпшенню інвестпривабливості країни

Верховна Рада України (ВРУ) ухвалила за основу проєкт закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення приєднання до електричних мереж”. За відповідне рішення щодо законопроєкту №5009 у першому читанні проголосувало 314 народних депутатів.

У пояснювальній записці зазначено, що метою документа є спрощення процедури приєднання до електричних мереж електроустановок замовників, скорочення кількості процедур і зменшення витрат часу замовників на приєднання, зняття штучних обмежень і усунення бар’єрів у процедурі приєднання до електричних мереж.

Зокрема, вводиться правило “мовчазної згоди” під час виділення земельної ділянки для розміщення лінійних об’єктів енергетичної інфраструктури.

Крім того, законопроєкт передбачає впровадження механізму “єдиного вікна” для подачі замовником звернень, заяв, запитів, отримання інформації, вихідних даних, необхідних для проєктування та здійснення будівельно-монтажних робіт, погодження проєктної документації на будівництво, реконструкцію та переоснащення електроустановок замовників.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, його ухвалення сприятиме розвитку бізнесу та поліпшенню інвестиційної привабливості України завдяки поліпшення позицій в рейтингу Doing Business.

Раніше Investory News писали, що Укренерго розпочинає будівництво унікальної підстанції поблизу Києва. Фінансування здійснюється кредитними коштами Європейського банку реконструкції та розвитку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram