Новини
11 Березня 2024
177

Протягом повномасштабного вторгнення росіяни здійснили численну кількість кібератак

У СБУ повідомили про понад 9 тисяч таких

Понад 9 тис. кібератак російських хакерів було зафіксовано Службою безпеки України протягом 2022−2023 років, повідомив керівник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк, пише Finance.ua.

“росія масштабує кількість і якість атак — з 1400 у 2021-му до 4500 у 2022-му і 2023-му. І це я кажу лише про потужні кібератаки, які фіксує і відбиває саме СБУ”, — зазначив він.

За словами Вітюка, у СБУ є документи, які свідчать, що національна система масштабування кіберагресії в росії працює щонайменше з 2016-го року.

Водночас офіцери чинного резерву ГРУ та ФСБ навчають студентів кібернаступальних дисциплін у військових та технічних вишах.

“Студенти проводять науково-технічні роботи зі створення програмних засобів, вивчають архітектуру логістики, енергетики, водопостачання України та інших країн, пишуть курсові та магістерські роботи про це”, — додав він.

Після навчання офіцери російських спецслужб підбирають найбільш талановитих студентів, які йдуть працювати в ГРУ і ФСБ або ж працюють на підряді під контролем.

“У жодній іншій країні світу немає такого, щоб людей системно вчили бути хакерами. росія почала з вишів, із часом дійде й до шкіл”, — повідомив Вітюк.

Інвестиції росії в кібератаки вимірюються мільярдами рублів. Вітюк переконаний, що ця сума продовжує зростати, а росіяни намагаються поєднувати кінетичні, психологічні та кібероперації.

Нагадаємо, які професії в майбутньому зможе замінити штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram