Новини
22 Травня 2024
140

Прогнозується, що світовий ВВП може зрости на 14% у 2030 році

Цьому сприятиме розвиток штучного інтелекту

Світовий ВВП може зрости на 14% у 2030 році завдяки штучному інтелекту, що еквівалентно додатковим $15,7 трлн. Це робить ШІ найбільшою комерційною можливістю в сучасній економіці, йдеться в дослідженні PwC.

Найбільші економічні вигоди від ШІ отримають Китай (26% зростання ВВП у 2030 році) та Північна Америка (14,5% зростання), що еквівалентно $10,7 трлн і становить майже 70% глобального економічного впливу.

45% загального економічного зростання до 2030 року забезпечить вдосконалення продуктів, що стимулюватиме споживчий попит. Це пов’язано з тим, що ШІ сприятиме більшій різноманітності продуктів, які з часом стануть більш персоналізованими, привабливими та доступними за ціною.

Згідно з аналізом, охорона здоров’я, автомобільна промисловість і фінансові послуги — це сектори з найбільшим потенціалом для вдосконалення продуктів і проривів завдяки ШІ. Однак в окремих сферах інших секторів також існує значний потенціал для отримання конкурентних переваг.

Хоча деякі ринки, сектори та окремі компанії є більш розвиненими ніж інші, загалом ШІ все ще перебуває на дуже ранній стадії розвитку. З макроекономічного погляду, для ринків, що розвиваються, існують можливості випередити більш розвинені аналоги.

Як писали раніше Investory News, визначено лідерів банківського сектору за перший квартал.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram