Новини
15 Березня 2023
365

Прогноз щодо банківської системи США знижено агентством Moody’s до “негативного”

Це сталося через “різке погіршення операційного середовища”

Фото: Brendan McDermid

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило оцінку всієї банківської системи США зі стабільної до негативної. Таке рішення завдало серйозного удару банківському сектору, який знаходиться в кризі.

“Ми змінили наш прогноз щодо банківської системи США зі стабільного на негативний, щоб відобразити швидке погіршення операційного середовища після відтоку депозитів у Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank і Signature Bank (SNY), а також банкрутства SVB і SNY”, — йдеться у звіті Moody’s.

Зазначається, що ці кроки важливі, тому що вони можуть вплинути на кредитні рейтинги й, отже, на вартість запозичень для сектора. В агентстві вказали, що зроблені екстраординарні дії для підтримки постраждалих банків. Водночас у звіті говориться, що інші установи з нереалізованими збитками або незастрахованими вкладниками дотепер можуть піддаватися ризику.

Федеральна резервна система США створила механізм, який гарантує, що установи, які стикаються з проблемами ліквідності, матимуть доступ до готівки. Міністерство фінансів США підтримало програму за допомогою коштів обсягом $25 млрд і пообіцяло, що вкладники з більш ніж $250 тис. у SVB і Signature отримають повний доступ до своїх коштів.

“Банки зі значними нереалізованими збитками з цінних паперів і з незастрахованими вкладниками із США можуть як і раніше бути більш чутливими до конкуренції вкладників або остаточної втечі, що негативно позначиться на фінансуванні, ліквідності, доходах і капіталі”, — зазначено у звіті.

Очікується, що економіка США впаде в рецесію наприкінці 2023 року, що дедалі більше тисне на галузь.

Раніше Investory News писали, що глобальна економіка зростає через падіння цін на енергоносії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram