Новини
10 Липня 2020
816

Прогноз аналітиків: Ціни на нафту можуть зрости до $150

Деяким виробникам буде складно продовжувати видобуток

Ціни на нафту в найближчі роки можуть перевищити позначку в $100 і $150 за барель. Це може статися через скорочення видобутку і зниження інвестицій у галузь, повідомляє The Wall Street Journal спираючись на власне опитування експертів.

“Тиск недофінансування буде дуже серйозним. Деяким виробникам буде реально складно продовжувати видобуток. Планка в $150 за барель може бути легко досягнута до 2025 р.”, — розповів аналітик Тревор Вудс з хедж-фонду Northern Trace Capital.

Річард Фуллартон з інвестиційного фонду Matilda Capital вважає, що вартість нафти може піднятися вище $100 вже до кінця року.

Інший аналітик — Крістіан Малек з банку JPMorgan — прогнозує, що це відбудеться у найближчі два роки. Він вважає, що видобуток нафти знизиться на 5 млн барелів на добу (близько 5% від рівня до пандемії). На його думку, щоб задовольнити попит потрібно інвестувати у видобуток $625 млрд до 2030 р.

Нафта Brent останні дні торгується на рівні $42-43, WTI — на рівні $39-$40. У квітні котирування поставних ф’ючерсних контрактів на нафту WTI впали до негативних значень.

Нагадаємо, 21 квітня, ціни на американську нафту піднялися вище нуля на наступний день після того, як ф’ючерси вперше вийшли на негативний рівень. Нафта WTI з постачанням у травні досягла рівня $1,10 за барель. Червневий ф’ючерс на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшав на $0,19 (0,74%) — до $25,38 за барель.

Як відомо,  найбільша у США компанія з рівня видобутку нафти на суші та найбільший сланцевий нафтовидобувач у Пермському басейні Occidental Petroleum, заявила, що готується списати до $9 млрд своїх активів у другому кварталі цього року

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram