Новини
7 Травня 2024
81

Про падіння вантажоперевезень попередила логістична компанія Maersk

Ситуація у Червоному морі продовжує викликати збої у морських перевезеннях

Пропускна здатність вантажоперевезень між Азією та Європою знизиться у другому кварталі на 15–20% через порушення трафіку у Червоному морі, попередила данська судноплавна компанія Maersk, пише Reuters.

Це пов’язано з атаками на судна, які розпочалися ще 2023 року. Раніше компанія прозвітувала про помітне зниження виторгу та прибутку в першому кварталі, після чого її акції впали.

“Зона ризику розширилася, і атаки поширюються далі за межі узбережжя. Це змусило наші судна ще збільшити час шляху, що призвело до додаткових витрат часу та коштів на доставлення вашого вантажу до місця призначення”, — йдеться в оновленому повідомленні Maersk для клієнтів 6 травня.

Витрати Maersk на пальне на постраждалих маршрутах між Азією та Європою тепер на 40% вищі.

Maersk — найбільший морський вантажоперевізник у світі. Стан бізнесу компанії вважається барометром світової торгівлі, зазначає Reuters. На початку травня Maersk заявляла, що перебої у постачаннях через напади на судна в Червоному морі, як очікується, триватимуть як мінімум до кінця року.

Як писали раніше Investory News, Укрзалізниця б’є рекорди в експорті. Найбільше було перевезено зерна, залізної та марганцевої руди.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram