Новини
18 Січня 2023
352

Президент Євроради закликав надати Україні танки

Також збільшується і матеріальна допомога

“Те, що росія здійснює зараз в Україні, є стратегією руйнації й терору, але українці чинять мужній спротив, тож ЄС має продовжувати підтримувати Україну, зокрема — постачати необхідне військове обладнання, включаючи танки”, — заявив президент Європейської Ради Шарль Мішель у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту, повідомляє Укрінформ.

“росія проводить в Україні стратегію руйнувань та терору. Ми бачили прояви цієї стратегії у Бахмуті, у Соледарі та щойно — у місті Дніпро. Але українці чинять спротив, і вони будуть продовжувати цей спротив. Ми, Європейський Союз, будемо продовжувати підтримувати їх так довго, як це буде необхідним. Ми продовжуємо нашу військову підтримку, завдяки збільшенню Європейського фонду миру. Зараз прийшов час, коли терміново потрібно більше (військового) обладнання, і, особисто переконаний, щоб надіслати танки для України”, — наголосив президент Європейської ради.

Він нагадав, що лідери ЄС ухвалили програму макрофінансової допомоги для України обсягом €18 млрд і водночас посилили тиск на кремль шляхом ухвалення вже 9-го пакета санкцій.

“Ми також нарощуємо нашу матеріальну допомогу, особливо, щоб допомогти українцям пройти цю зиму, оскільки росія продовжує знищувати критичну інфраструктуру. Ми надіслали близько 80 тис. тонн різних матеріалів, зокрема генератори, бойлери та трансформатори. Велика допомога надходить від країн-членів ЄС, які вже виділили Україні близько €50 млрд. Відповідно до даних Євробарометра, європейські громадяни підтримують такі зусилля. Наші громадяни знають, що підтримка України означає підтримку миру, демократії та міжнародного порядку”, – наголосив президент Європейської ради.

Нагадаємо, яким планується десятий пакет санкцій проти рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram