Новини
9 Лютого 2023
543

Президент України в Європі: Зеленський та Сунак підписали Декларацію єдності

А у Парижі президент обговорив поставки зброї та санкції проти рф

Президент України Володимир Зеленський підписав з прем’єр-міністром Сполученого Королівства Ріші Сунаком Декларацію єдності щодо союзницької взаємодії та взаємопідтримки, про це стало відомо під час спільної пресконференції двох лідерів у Великій Британії.

“Ми підписали з паном прем’єр-міністром декларацію єдності. Документ, що фіксує принципи нашої союзницької взаємодії та взаємопідтримки. Це новий рівень відносин. Ми констатуємо досягнутий рівень безпекової, санкційної, політичної, економічної співпраці та визначили сьогодні, як будемо далі зміцнювати позиції наших держав”, — сказав Президент.

Він повідомив, що обговорив із Сунаком оборонну підтримку України та взаємодію на міжнародних майданчиках. А також подякував Великій Британії за готовність працювати разом до повної реалізації української формули миру.

“Маємо сильний оборонний пакет від Великої Британії. Погодили потужну кількість броньованої техніки й постачання далекобійної зброї. І домовилися почати підготовку українських пілотів”, — додав глава держави.

Також Президент пообіцяв українським воїнам, що держава робить і зробить усе, аби у захисників на передовій був максимум можливостей.

Під час візиту до Франції Володимир Зеленський обговорив з французьким і німецьким лідерами постачання зброї, питання економічної та політичної підтримки України, санкції проти росії та формулу миру.

“Учора разом з Президентом Франції Еммануелем Макроном і Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом обговорили можливості постачання Україні необхідної зброї, питання продовження економічної, політичної підтримки та посилення санкційної політики щодо держави-агресора”, — повідомив Зеленський.

За його словами, під час зустрічі поспілкувалися і про реалізацію формули миру, яка здатна забезпечити стійке припинення війни на справедливих умовах та з дотриманням норм міжнародного права.

“Великою честю для мене було отримати найвищу нагороду від Президента Франції — орден Почесного легіону. Це відзнака для всіх українців, всього нашого героїчного народу, нашого суспільства. Дякую!” — підкреслив Президент.

Нагадаємо, Мінфін закликає FATF внести росію до чорного списку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram