Новини
2 Жовтня 2020
779

Президент США заразився коронавірусом – фондовий ринок почав реагувати

Діагноз поставили через два дні після дебатів Трампа з 77-річним Джо Байденом

Президент США Дональд Трамп заразився коронавірусом, про це він написав у Twitter, зазначивши, що разом з дружиною Меланією, першою леді країни, здав позитивний тест на інфекцію ввечері 1 жовтня.

Подружжя негайно йде на карантин і розпочне процес відновлення. “Ми пройдемо через це РАЗОМ”, – наголосив він.

Як зазначає Financial Times, на новини про зараження Трампа почав реагувати фондовий ринок. Так, котирування ф’ючерсу на індекс NASDAQ знизилися більш ніж на 2%, до 11,3 тис. п., ф’ючерс на індекс S&P 500 втратив 1,8%, до 3,3 тис. п.

Фондові біржі у країнах Азії також показали негативну динаміку – у Токіо індекс Nikkei знизився на 0,9%, до 22 967 п. після зростання на 0,8%. Слабкіша активність протягом дня очікується й на європейських біржах.

Також на новину зреагували світові ціни на нафту – барель легкої американської нафти – мінус 2,8%, до $37,62, а барель марки Brent – на 2,6%, до $39,87.

Трампу 74 роки. Про його зараження стало відомо всього за місяць до виборів президента США, які заплановані на 3 листопада 2020 року. 30 вересня він брав участь у перших дебатах зі своїм основним суперником – кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом, якому 20 листопада виповниться 78 років.

Як зазначає Forbes, у травні Трамп заявляв, що для профілактики коронавірусу розпочав приймати протималярійний препарат гідроксихлорохін. “Учені попереджали, що препарат має небезпечні побічні ефекти”, – зазначає видання. У червні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США прибрало гідроксихлорохін з-поміж дозволених.

Наразі, за даними університету Джонса Хопкінса, США посідають перше місце у світі за кількістю заражених коронавірусом і жертв інфекції.

Нагадаємо, на початку серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який частково повертає додаткові виплати до допомоги з безробіття для десятків мільйонів американців, які втратили роботу через пандемію коронавірусу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram