Новини
20 Липня 2023
235

Preply залучила $70 мільйонів

Українська освітня компанія сфокусується на роботі зі штучним інтелектом

Заснована українцями EdTech-компанія Preply залучила $70 млн як акціонерний та позиковий капітал.

Як повідомили в компанії, фінансування дозволить збільшити обсяг серії С до $120 млн. У липні 2023 року компанія розповідала, що залучила $50 млн інвестицій у раунді С, пише AIN.UA.

Новий раунд фінансування очолила компанія Horizon Capital, що спеціалізується на інвестиціях в акціонерний капітал, також в раунді брали участь Reach Capital, Hoxton Ventures та інвестори, які також є учасниками попереднього фінансування.

Компанія сфокусується на роботі зі штучним інтелектом: вона використовує такі технології для масштабування навчання, покращення доступу та зосереджені на процесі здобування нових навичок.

Зокрема, Preply запустила AI-асистента, який дозволяє репетиторам створювати різноманітні вправи, граматичні пояснення, теми для розмов тощо. Викладачі використовують цей інструмент під час занять і в перервах між ними, щоб допомогти з домашніми завданнями та плануванням уроків, таким чином звільняючи час для більш складних завдань.

За останні два роки кількість людей, які користуються додатком Preply, зросла в чотири рази, а в багатьох регіонах загалом кількість користувачів подвоїлася у порівнянні з минулим роком.

Команда компанії зросла до 500 співробітників 60 різних національностей у 30 країнах світу.

За останні три роки доходи Preply зросли вдесятеро, що пов’язано з покращенням досвіду користування продуктом як для викладачів, так і для студентів. За минулий рік компанія підписала понад 200 нових угод у межах B2B-напряму, серед її клієнтів такі компанії, як Plarium, Datadog, GroupM та Bain.

Нагадаємо, глава SEC США побачив в ШІ загрозу фінансовій стабільності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram