Новини
12 Квітня 2021
630

Прем’єр анонсував прийом заявок на отримання 8 тисяч гривень допомоги

З переліку для виплат вилучено низку видів діяльності

Представники бізнесу та наймані працівники вже цього тижня матимуть можливість зареєструватися на отримання 8 тис. грн карантинної допомоги. Про це у Facebook повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Кабмін уже схвалив механізми виплат. Вони перераховуватимуться автоматично після подачі заявки через цифровий майданчик “Дія”, — зазначив прем’єр.

Згідно з постановою Кабміну №329 від 7 квітня про внесення змін до рішення від 9 грудня 2020-го, подати заявки на надання фінансової підтримки від держави можуть представники 39 видів економічної діяльності.

Разом з тим Кабінет міністрів вилучив з переліку низку позицій. Зокрема, роздрібну торгівлю газетами та канцелярськими товарами у спеціалізованих магазинах; готелі та інші установи тимчасового проживання (розміщення на час відпустки та іншого тимчасового проживання).

А також ремонт комп’ютерів і периферійного обладнання; ремонт обладнання зв’язку та електронної апаратури побутового призначення для прийому, запису й відтворення звуку та зображення; ремонт побутових приладів, взуття та шкіряних виробів, меблів, годинників і ювелірних виробів, а також побутових виробів та предметів особистого вжитку.

Крім цього, уряд уточнив, що на допомогу може претендувати роздрібна торгівля залізними виробами, будматеріалами та санітарно-технічними виробами у спеціалізованих магазинах.

Нагадаємо, у травні минулого року Верховна Рада ухвалила закон щодо пільг і послаблення для бізнесу до кінця карантину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram