Новини
29 Травня 2024
134

Позов через стрілянину у школі подали на Instagram та розробника Call Of Duty

Стрілянина відбулася два роки тому у США

Фото: battle.net

Родини дітей, загиблих під час масового розстрілу в Ювальді у 2022 році, подали позови до Instagram, Activision, розробника гри Call of Duty, та виробника зброї Daniel Defense у сприянні трагедії, повідомляє The Guardian. Позови були подані до другої річниці шкільної стрілянини, у якій загинули 19 дітей і двоє вчителів.

Вони звинувачують “нечестиву трійцю” у “співпраці з метою перетворити відчужених підлітків на масових стрільців”.

Нові позови були подані від імені 27 позивачів у Каліфорнії, де розташовані штаб-квартири Meta та Activision, та в Техасі, де, за їхніми словами, відбувалося порушення.

У скаргах описується, як стрілець захопився зброєю та придбав гвинтівку AR-15 виробництва Daniel Defense, через 23 хвилини після опівночі у день свого 18-річчя.

У позовах стверджується, що стрілець завантажив останню версію Call of Duty в листопаді 2021 року, але грав у мобільну версію гри з 15 років.

Стверджується, що через ці ігри Activision “навчають та привчають дітей до вбивств”, зазначаючи, що зброя, використана у стрілянині, була представлена в грі.

У позові стверджується, що виробники зброї “підбурювали” стрілка з Instagram через “явний, агресивний маркетинг”. Хоча офіційна рекламна політика Meta забороняє просування та продаж зброї, боєприпасів або вибухівки, дослідження показують, що виробники зброї все ще мають лазівки для доступу до користувачів.

Представник Activision назвав стрілянину жахливою та болісною, але додав, що мільйони людей у всьому світі насолоджуються відеоіграми, не вдаючись до жахливих дій.

Асоціація розробників розважального програмного забезпечення заявила, що вона обурена безглуздими актами насильства.

Як писали раніше Investory News, проти Facebook і Instagram розпочато розслідування за ініціативи ЄС. Мережі перевірять щодо викликання залежності у дітей від соцмереж.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram