Новини
28 Березня 2019
1 269

Поза зоною: Визначено 100 найкращих аеропортів світу

Українські аеропорти до сотні найкращих в 2019 не потрапили

Консалтингова компанія Skytrax презентувала новий рейтинг найкращих повітряних гаваней світу. Щорічну церемонію World Airport Awards було проведено у Стокгольмі. За ТОП-100 голосували авіапасажири протягом 2018-2019 років.

Сьомий рік поспіль рейтинг очолює сінгапурський аеропорт Чангі – найбільший авіатранспортний вузол Південно-Східної Азії.

Термінал 4 в аеропорту Чангі в Сінгапурі. Фотограф: Нікі Лох/Bloomberg

За ним йдуть токійська Ханеда, сеульський Інчхон і Хамад (місто Доха). П’ятірку лідерів замикає аеропорт Гонконг. Українські аеропорти до сотні найкращих не потрапили.

Десятка найкращих аеропортів світу:

Джерело: Skytrax

В рейтингу інших критеріїв найчистішим аеропортом світу визнаний Ханеда (Токіо), найкращий персонал працює в Інчхоні (Сеул). Проводити час за шопінгом пасажирам найбільше подобається в лондонському Хітроу, а найкращі обіди подають у аеропорту Гонконг.

Перше місце серед найкращих аеропортів посів мюнхенський аеропорт (посідає сьому позицію в рейтинзі), випередивши аеропорт Хітроу у Лондоні (восьмий у списку).

Аеропорти США цього року до десятки лідерів не увійшли, поступившись місцем азіатам.

У своїй оцінці аналітики врахували думку майже 14 млн пасажирів з більш ніж 100 країн світу. Опитування проводилося з серпня 2017 року по лютий 2018 року. Оцінювалося 550 аеропортів.

Незважаючи на те, що цього року українським аеропортам не вдалося потрапити до сотні найкращих, міжнародний аеропорт Бориспіль, за версією британської консалтингової компанії Skytrax, зберіг третє місце в щорічному рейтингу кращих аеропортів Східної Європи.

Перше місці зайняв аеропорт Будапешт, друге – Таллінн. Четверте й п’яте розділили Бухарест і Белград відповідно.

Нагадаємо, українські аеропорти збільшили пасажиропотік у 2018 році на 24,5% до 20, 54млн осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram