Новини
13 Серпня 2019
1 083

Поза мережею: Instagram розриває контракт з рекламним партнером Hyp3r

Hyp3r використала помилки мережі та незаконно збирала інформацію про користувачів

Instagram більше не співпрацюватиме зі своїм рекламним партнером Hyp3r, який, як з’ясувалося, збирав та зберігав інформацію про особисті дані мільйонів користувачів соцмережі, пише Business Insider.

В опублікованому звіті, компанія Hyp3r зазначила, що використовувала “помилку в безпеці”. “Крім того Hyp3r зберігала історії, фотографії та іншу інформацію з відкритих профілів користувачів”, – йдеться у повідомленні.

У свою чергу, Карлос Гарсія, глава Hyp3r заявив, що його компанія не порушувала правил додатка, а її дії “відповідають правилам конфіденційності споживачів і умов надання послуг в соціальних мережах”. У Instagram на це зазначили, що поведінку Hyp3r “не було санкціоновано” і вона суперечила чинній політиці компанії.

Зазначається, що до цього випадку Hyp3r вважалася офіційним партнером Facebook і “маркетинговою платформою, що допомагає компаніям залучати цінних покупців за допомогою геоданих”. Наразі партнери розірвали всі комерційні стосунки.

Нагадаємо, найбільшу соціальну мережу Facebook не раз було звинувачено у витоку інформації щодо даних користувачів. А нещодавно федеральна комісія з торгівлі США оголосила про накладення штрафу розміром $5 млрд на Facebook Inc і посилення вимог до охорони особистих даних. Загалом цей штраф є найбільшим з тих, що накладалися на компанію за порушення захисту інформації користувачів і майже у 20 разів більший за будь-коли накладені за подібні порушення санкції у світі взагалі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram