Новини
18 Липня 2019
672

Пошуковий сервіс AlphaSense залучив $50 млн на розвиток

Гроші підуть на розширення лінійки та охоплення нових ринків

Компанії AlphaSense, яка допомагає бізнесу в управлінні корпоративними фінансами, аналізуючи масиви документів, досліджень та прес-релізів, за підсумками серії B фінансування вдалося залучити $50 млн, повідомляє TechCrunch.

Основним інвестором став фонд Innovation Endeavors, який підтримує екс-глава Google Ерік Шмідт. “Це говорить про амбіції та перспективи AlphaSense”, – упевнені у виданні.

У компанії зазначили, що на сьогодні інформація – це справжня валюта, але даних занадто багато, і вони фрагментовані. “На нас справило враження, як AlphaSense розв’язує цю проблему за допомогою свого штучного інтелекту та технологій пошуку, що дозволяє бізнесу бути впевненими в тому, що у них є потрібна інформація, здатна визначити їх стратегію”, – розповіли в Innovation Endeavors.

Видання пише, що отримані гроші підуть на розвиток пошукового сервісу та охоплення нових ринків. При цьому загальна сума, залучена компанією, становить $90 млн.

Наразі система AlphaSense нараховує близько тисячі клієнтів, в тому числі її послугами користуються фінансовий холдинг JPMorgan і виробник програмного забезпечення Oracle. “Особливу увагу компанія приділяє співпраці з інвестбанками та пов’язаним з ними компаніям”, – уточнює TechCrunch.

AlphaSense – пошукова система для управління корпоративними фінансами: за кілька секунд за допомогою штучного інтелекту здійснюється пошук за мільйонами фінансових документів, що дозволяє робити висновки для прийняття важливих рішень. Зазначається, що генеральний директор компанії Джек Кокко раніше працював аналітиком в Morgan Stanley.

“Досвід роботи аналітиком на Уолл-стріт показав мені, наскільки насправді фрагментована інформація. Комп’ютер набагато краще виконує моніторинг та аналіз джерел, ніж команда топових фахівців”, – пояснює він.

Нагадаємо, нещодавно ще один стартап – Icerti зі штаб-квартирою у Вашингтоні, який також допомагає у роботі великим компаніям – а саме розробляє хмарне програмне забезпечення, завдяки якому корпорації керують контрактами, отримав $115 у рамках чергового раунду фінансування та ринкову оцінку у більш ніж $1 млрд і таким чином став черговим єдинорогом у галузі SaaS.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram