Новини
11 Червня 2019
968

Пошук на мільярд: Вінницький аеропорт оголосив тендер на реконструкцію

Заявки збираються до 8 липня, а сам аукціон призначено на 13 серпня

Комунальне підприємство “Аеропорт Вінниця” оголосило тендер на реконструкцію аеродрому очікуваною вартістю 998,11 млн грн. Про це стало відомо в системі Prozorro.

Кінцевим терміном подання тендерних пропозицій вказано 8 липня 2019 р., а сам аукціон призначено на 13 серпня.

Як повідомляла прес-служба Вінницької міської ради, цього року на реконструкцію міжнародного аеропорту “Вінниця” додатково виділять 1 млрд грн з держбюджету.

Реконструкцію аеропорту проводитимуть у два етапи. Під час реконструкції замінять аеродромне обладнання, оновлять злітно-посадкову смугу, проведуть повну модернізацію технічних систем, що дозволить збільшити пасажиропотік і розкрити потенціал вантажних перевезень.

Згідно повідомлення на час реконструкції аеродром припинить роботу. Завершити реконструкцію планують у 2019 р.

Міжнародний аеропорт “Вінниця” територіально знаходиться у селі Гавришівка, 7,5 км на схід від залізничної станції.

Аеродром збудовано у 1985 р. Вінниця була зв’язана прямими рейсами з Києвом, Мінськом, Москвою, Ригою, Донецьком, Луганськом, Чернівцями, Запоріжжям та іншими містами. Аеродром був розрахований на пасажиропотік 400 людей на годину. Довжина бетонної злітної смуги 2,5 км. Такої смуги вистачить для зльоту і посадки повітряних суден індексу 6, категорії 4D та нижче (Boeing-737, Аеробус A320, Ту-154, Іл-76, Ан-74, Ан-12).

Нагадаємо, за даними Центру транспортних стратегій (ЦТС), у 2018 р. показник зростання пасажиропотоку українських аеропортів збільшився на 24,5% та склав 20,54 млн осіб.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram