Новини
19 Квітня 2019
922

Пощастило: Через помилку інвесторів акції Zoom Technologies виросли на 54000%

Ціна акцій Zoom Video в перший день торгів виросла на 75%

Акції компанії Zoom Technologies (торгуються на вторинному ринку цінних паперів США) зросли з 0,005 цента до $5,5. На даний момент ціна на них становить близько $2,7. А це на 54000% вище початкової вартості. Причина такого шаленого росту – помилка інвесторів. Вони сплутали Zoom Technologies з сервісом відеоконференцій для бізнесу Zoom Video Communications, повідомляє Inc.com.

Річ у тім, що у Zoom Technologies, як і у Zoom Video Communications на логотипі зображено напис ZOOM. За даними журналістів, якщо шукати в Google Zoom Video Communications, пошукова система в першу чергу видає Zoom Technologies.

Плутанина розпочалася з моменту, коли Zoom Video Communications провела успішне первинне розміщення акцій (IPO) на біржі NASDAQ. Після того як компанія подала заявку на IPO в кінці березня, ціна акції Zoom Technologies, розробника деталей для смартфонів, почала зростати.

В перший день торгів ціна акцій Zoom Video виросла на 75%. Компанія розмістила на біржі 20,9 млн акцій на загальну суму $751 млн, виходячи з вартості компанії в $9 млрд.

Нагадаємо, інвестори звинуватили Lyft у завищенні ціни акцій під час IPO. За три тижні акції компанії впали на 17% до $59,5.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram