Новини
30 Квітня 2020
915

Попри Covid-19: Microsoft у III фінкварталі збільшив чистий прибуток на 22%, виторг – на 15%

Завдяки попиту на додаток Teams для створення чатів і проведення онлайн-зустрічей, а також ігрових сервісів Xbox

Microsoft Corp відзвітувала про фінансові показники, які перевершили всі очікування Уолл-стріт, повідомляє Reuters.

Так, чистий прибуток у січні-березні склав $10,752 млрд, або $1,40 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $8,809 млрд, або $1,14 на акцію, отриманими за аналогічний період минулого року. Виторг при цьому досяг $35,021 млрд проти $30,571 млрд роком раніше.

Експерти, опитані FactSet, у середньому прогнозували чистий прибуток на рівні $1,27 на акцію при виторгу в $33,76 млрд.

Видання зазначає, що такі показники стали можливими завдяки попиту на додаток Teams для створення чатів і проведення онлайн-зустрічей, а також ігрові сервіси Xbox, оскільки люди працюють з дому через пандемію коронавірусу.

Крім того у компанії зазначили, що за підсумком третього фінкварталу COVID-19 мінімально вплинув на загальний виторг. Попри це деякі транзакції разом з рекламою в LinkedIn і Bing сповільнилися до кінця кварталу.

Зазначається, що виторг підрозділу Intelligent Cloud (“розумна хмара”), до якого входить хмарний сервіс Azure та бізнес з випуску програмного забезпечення для серверів, у третьому фінкварталі злетів на 27%, досягнувши $12,281 млрд.

Підрозділ Productivity and Business Processes, який, зокрема, розробляє пакет додатків Office, збільшив виторг на 15%, до $11,743 млрд. “Продажі продуктів і сервісів для корпоративних клієнтів зросли на 13%, для приватних користувачів – на 15%. Виторг LinkedIn злетів на 21%”, – йдеться у повідомленні.

Виторг бізнесу More Personal Computing (включає операційну систему Windows, ігрові приставки Xbox і пристрої Surface) підвищився на 3%, сягнувши $10,997 млрд. У тому числі доходи від продажу Surface зросли на 1%, ігор та консолей – на 2%.

Додається, що Microsoft за минулий квартал повернула акціонерам $9,9 млрд у вигляді дивідендних виплат і викупу своїх акцій, що на 33% перевищує суму за той же період минулого року.

Що стосується прогнозів на четвертий фінквартал, компанія очікує на виторг, що перебуватиме в діапазоні $35,85-36,8 млрд. “Середній прогноз аналітиків становить $36,52 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Після публікації звітності, котирування акцій Microsoft зросли на 2,2% на додаткових торгах в середу, 29 квітня. Капіталізація компанії з початку поточного року піднялася на 12,5% і наразі становить близько $1,3 трлн. Значення індексу Standard&Poor’s 500 за цей період зросло на 11,4%.

Нагадаємо, на початку квітня Microsoft оголосила, що виділить $20 млн для боротьби з коронавірусом COVID-19, у рамках створеної американською компанією програми AI for Health, завдяки якій вчені, некомерційні організації та компанії у сфері охорони здоров’я зможуть отримати доступ до інструментів для обробки даних, у тому числі за допомогою штучного інтелекту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram