Новини
18 Квітня 2019
986

Поплакала і знов: Україна серед “найнещасніших” економік світу

П’ятий рік поспіль рейтинг очолила Венесуела, Україна – на шостому місці

Цього року Україна знову потрапила до ТОП-10 найнещасніших країн світу, передає Bloomberg. Агентство зазначає, що індекс розраховується на основі прогнозів економістів щодо інфляції та безробіття для 62 країн.

В рейтинзі 2019 року Україна не змінила своєї позиції і залишилася на шостому місці. Єдине, якщо минулого року індекс склав “19,7”, то в 2019 – “17,3”.

Зберегли свої минулорічні позиції й інші країни – Аргентина, Південна Африка, Турція та Греція. Незмінною лідеркою цього року залишилася Венесуела.

“Всі ці країни демонструють інтенсивний економічний стрес й убогий прогрес в приборканні зростання цін і повернення людей до роботи”, – зазначає Bloomberg.

Як і минулого року статус “найменш нещасної” економіки отримав Таїланд. А от Сінгапур поступився другим місцем Швейцарії, тим не менш йому вдалося залишитися в трійці лідерів.

Індекс нещастя заснований на давній концепції – низькі інфляція та безробіття є індикаторами економічного благополуччя людей в досліджуваних країнах. Результати цього року основані на опитуваннях економістів Bloomberg, а попередні роки відображають фактичні дані.

Інколи, низькі рівні цих показників можуть вводити в оману. Наприклад, стійко низькі ціни можуть бути ознакою слабкого попиту, а надто низьке безробіття може ускладнювати умови для пошуку нової, кращої роботи.

Економісти, опитані агентством Bloomberg, у порівнянні з 2018 роком вбачають низький рівень інфляції і зниження безробіття у майже половини з 62 країн.

Нагадаємо, за три роки ВВП України зріс на 8,4%. Станом на 1 січня 2016 року мінімальна заробітна плата становила $55. За три роки вона зросла на $95 – до $150.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram