Новини
26 Лютого 2020
622

Pony.ai залучила $400 мільйонів у Toyota для пришвидшення розвитку технологій автономного водіння

Трирічну компанію було оцінено у понад $3 мільярди

Компанія Pony.ai, що працює в області технологій безпілотного транспорту, залучила $462 млн в останньому раунді фінансування. Основним інвестором став найбільший японський автовиробник Toyota Motor Corp, сума інвестицій якого склала $400 млн, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Як зазначає Reuters, останній збір коштів оцінює трирічну фірму, вже підтриману Sequoia Capital China і Beijing Kunlun Tech Co, у понад $3 млрд. “Після цього раунду Pony.ai вважається другою за значущістю компанією з технологією автономного водіння автівок у світі”, – зазначив представник компанії.

І додав, що наразі Pony.ai позиціює себе, як глобальну компанію, оскільки має бізнес і в США, і в Китаї, а останнє фінансування надасть підтримку майбутнім операціям та технологіям з робототехніки.

Компанія наразі зосереджена на досягненні “4 рівня”, або повністю автономних стандартів, у яких автомобіль може обробляти всі аспекти водіння в більшості випадків без втручання людей.

“Pony.ai та Toyota на додаток до спільної розробки технології автономного водіння виходитимуть за рамки самого транспортного засобу, щоб вивчати додаткові можливості у сфері мобільних послуг”, – зазначається у прес-релізі компанії.

Pony.ai одна з небагатьох компаній, яка отримала в Пекіні автономну ліцензію на випробування транспортних засобів. У Штатах, в Каліфорнії, вона отримала дозвіл на експлуатацію робота-таксі від Комісії з комунальних послуг Каліфорнії. Тільки три інші компанії мають там таку ліцензію: AutoX, Waymo та Zoox.

Тим часом Toyota нещодавно інвестувала $394 млн у компанію-розробника електричних аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою Joby Aviation. Також компанія оголосила, що поділиться досвідом виробництва та контролю якості при розробці літака eVTOL.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram