Новини
28 Березня 2022
755

Понад половина російських підприємців зіткнулися зі скороченням обсягу продажів

Проте найчастіше про відсутність змін говорять представники середнього бізнесу і компанії, що працюють на ринку понад 10 років

У більшості представників малого і середнього бізнесу росії, після повномасштабного вторгнення на територію України, в березні 2022 року впали обсяги продажів.

Про це повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на результати опитування, проведеного аналітичним центром Національного агентства фінансової інформації (НАФІ).

“Більша частина російських підприємців — 54% — зазначили, що обсяги продажів в їхніх компаніях скоротилися (серед представників мікробізнесу 65% відзначили зниження обсягів продажів). Це призвело до необхідності скорочувати поточні витрати — на це пішли 83% компаній”, — повідомив агенції представник НАФІ.

Зазначається, що найпоширенішим заходом щодо скорочення витрат в компаніях стало сокрочення витрат на IT, рекламу і маркетинг (це зробили 37% компаній). За цим слідує скорочення штату (23%), скорочення зарплати (16%), повна або часткова відмова від оренди офісу (16%), переведення співробітників на віддалений формат роботи (15%). Лише 16% підприємців не помітили змін, які позначилися б на їхньому бізнесі.

Найчастіше про відсутність змін говорять представники середнього бізнесу (37%), і компанії, що працюють на ринку понад 10 років (22%).

Зазначається, що опитування було проведено в березні. Було опитано 500 представників малого і середнього бізнесу всіх основних галузей економіки у всіх федеральних округах рф. Респондентами були власники бізнесу, перші особи компаній та індивідуальні підприємці.

Тим часом в Україні уряд, з ініціативи президента України, вніс зміни до Державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”. Вони стосуються сільськогосподарських товаровиробників та підприємців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram