Новини
2 Квітня 2019
770

Понад мільярд: Африканський стартап Jumiа виходить на IPO

Компанія планує залучити $195,8 млн на біржі та ще $56 млн через приватне розміщення 

Фото: прес-служба Jumia

Компанія з Нігерії Jumia, що працює в галузі електронної комерції, планує стати публічною. Jumia встановила ціновий діапазон $13-$16 за акцію, повідомляє Business Insider.

Компанію оцінили в $1,1 млрд, на IPO компанія планує залучити $195,8 млн. Водночас стартап збирається залучити додатково $56 млн через приватне розміщення акцій. Інвестором виступить Mastercard Europe.

Jumia, як і Alibaba чи Amazon, пропонує широкий вибір товарів, включаючи одяг і електроніку, а також послуги доставки їжі і бронювання готелів. Компанія надає платний логістичний сервіс 81 тис. ритейлерів. Загальна активна аудиторія Jumai налічує 41 млн користувачів.

Найбільші спонсори стартапу – африканські телекомунікаційні компанії – 29,7%, німецька компанія Rocket Internet – 20,6% і сотова компанія Millicon (їй належить 9,6%). Серед інших інвесторів – Goldman Sachs.

З капіталом, отриманим в ході IPO, Jumia посилить реалізацію своєї поточної стратегії і регіональну спрямованість.

“У проспекті можна побачити, що минулого року Jumia мала понад 4 млн споживачів в країнах, переважна більшість яких знаходиться в Африці. Ми зосереджені на розширенні нашого існуючого бізнесу, зміцненні лідерських позицій, збільшенні числа продавців і зростанні популярності серед споживачів цих ринків”, – розповів генеральний директор та співзасновник компанії Саша Пуаньоннек (Sacha Poignonnec).

Сервіс Jumia заснований 2012 року в найбільшому нігерійському місті Лагосі. Згодом він виріс в конгломерат, відомий як Africa Internet Group, а в січні його перейменували в Jumia Technologies. Конгломерат очолюють Саша Пуаньоннек (Sacha Poignonnec) і Джеремі Ходар (Jeremy Hodara). Офіс африканської компанії базується в Берліні.

Нагадаємо, “китайский колега” Jumia Alibaba інвестує в розвиток e-commerce та логістику. Компанія Tmall Global (платформа Alibaba для продажу оригінальних товарів від офіційних брендів) оголосила про плани протягом 5 років ввезти до Китаю товарів на загальну суму $200 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram