Новини
1 Грудня 2022
396

Понад 500 позицій товарів запросила у Індії рф

Ці товари призначені для уражених санкціями галузей

росія на 14 сторінках запиту просить Індію про постачання понад 500 позицій для своїх ключових галузей, які постраждали від західних санкцій за повномасштабне вторгнення в Україну, повідомляє Reuters.

Список товарів включає деталі автомобільних двигунів, такі як поршні, масляні насоси та котушки запалювання. Існує також попит на бампери, ремені безпеки та інформаційно-розважальні системи.

Для літаків і вертольотів росія запросила 41 позицію, зокрема компоненти шасі, паливні системи, системи зв’язку і пожежогасіння, рятувальні жилети та авіаційні шини. Також до списку увійшли майже 200 найменувань продукції металургії.

Також у списку була сировина для виробництва паперу, паперових пакетів і споживчої упаковки, а також матеріали та обладнання для виробництва текстилю, зокрема пряжу і барвники.

Наразі неясно, скільки з цих товарів буде насправді експортовано і в якій кількості.

За словами джерела, Індія прагне стимулювати таким чином свою торгівлю у спробах скоротити дефіцит торговельного балансу з росією, який постійно зростає. Однак деякі компанії висловили занепокоєння з приводу того, що вони можуть потрапити під західні санкції. Зазначається, що Міністерство промисловості рф звернулося до великих компаній з проханням надати списки сировини та обладнання, які їм необхідні.

Індійський імпорт з росії зріс майже вп’ятеро до $29 млрд в період з 24 лютого по 20 листопада проти $6 млрд торік. Експорт, тим часом впав до $1,9 млрд з $2,4 млрд. За словами джерела в уряді, Індія сподівається наростити свій експорт майже до $10 млрд найближчі місяці за допомогою запиту росії.

Нагадаємо, земельні ділянки, власниками яких є громадяни росії та білорусі, вилучать.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram