Новини
23 Січня 2024
254

Польщі запропоновано систему контролю експорту агропродукції

Такий механізм вже працює з Болгарією та Румунією

Український уряд запропонував Польщі механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Європейської комісії, який вже працює з Румунією та Болгарією, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з премʼєром Польщі Дональдом Туском.

За словами українського прем’єра, сторони обговорили багато питань двосторонньої співпраці, зокрема безперешкодного руху товарів через кордон. “Вважаємо, що на сьогодні питання вирішено. Кордон розблоковано, а спільна робота дає результат”, — сказав Шмигаль.

Премʼєр також додав, що зі свого боку українська сторона пообіцяла докласти максимум зусиль, щоб не нашкодити та підтримати польських фермерів і перевізників. Крім того, Україна очікує, що Польща зробить кроки для зняття обмеження для українських фермерів і виробників.

“Україна запропонувала механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Європейської комісії. Цей механізм уже ефективно працює з Румунією і Болгарією, і ми пропонуємо його використовувати в наших взаємовигідних відносинах”, — зазначив Шмигаль.

Премʼєр також закликав Єврокомісію продовжити заходи з лібералізації торгівлі для України, а також лібералізації перевезень.

Нагадаємо, українські авто частіше перетинають кордон з Польщею ніж польські.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram