Новини
6 Липня 2022
549

Польща дозволила продавати підсанкційні російські компанії

Ця міра захистить працівників підсанкційного підприємства

Уряд Польщі у вівторок схвалив поправки до закону про санкції, що дозволяють призначати тимчасове управління в компаніях, які потрапили під обмеження, і при необхідності продавати їх, повідомляє Polska Times.

Згідно з поправками, фізичні та юридичні особи, які потрапили до чорного списку міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі, потраплять одночасно і під національні санкції Польщі.

Міністерство має становити перелік фізичних та юридичних осіб, які підтримують російську агресію проти України, а також причетних до порушень прав людини у росії та білорусі.

У компанії, що потрапили під санкції, після затверджених змін можна буде призначати тимчасове управління. Співробітники таких компаній отримуватимуть державні виплати через спеціальний фонд гарантування.

Тимчасові адміністрації підсанкційних підприємств мають або продати їх, або передати в управління Державній скарбниці.

“Це вкрай важливе положення, яке дозволить керувати компанією, що потрапила під санкції, щоб продати її і також захистити інтереси працівників”, — підкреслив міністр розвитку та технологій Польщі Вальдемар Буда.

Тим часом у справі про незаконний видобуток корисних копалин та фінансування тероризму суд заарештував майно російського бізнесмена та підконтрольних йому комерційних структур загальною вартістю понад 1 млрд грн.

Також в Україні заарештували активи білоруської компанії на 20 млн грн. Нафтову компанію підозрюють у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницького захоплення державної влади.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram