Новини
10 Вересня 2019
896

Податкова звітує: Українці за 2018 рік задекларували доходів на 94,4 млрд грн

У відомстві засвідчили тенденцію до добровільної сплати податків

З початку року понад 596 тисяч українців подали податкові декларації про майновий стан і доходи. Громадяни самостійно визначили та заплатили майже 3,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб та майже 485 млн грн військового збору. Таким чином, у 2018 році було отримано доходів на загальну суму 94,4 млрд грн, повідомляє Державна податкова служба України.

Зазначається, що значну частину доходів українці отримали з-за кордону – 18,8 млрд грн. “У порівнянні з аналогічним періодом минулого року цей показник збільшився більш ніж у два рази, або на 11,2 млрд грн”, – повідомили у відомстві.

І додали, що у порівнянні з минулим роком спостерігається збільшення по усім видам доходів: спадщини українці отримали на 7,5 млрд грн, доходів від продажу об’єктів рухомого та нерухомого майна на 6,1 млрд грн, доходи від здавання майна в оренду склали 2,3 млрд грн, інвестиційні доходи – 2 млрд грн, а інші оподатковувані доходи – 15,6 млрд грн.

“Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із резервів наповнення місцевих бюджетів”, – зазначили у податковій.

Нагадаємо, цього року український бізнес задекларував 2,7 трлн грн доходів за І півріччя. Таким чином, доходи великих платників податків склали 61% від обсягів доходів по Україні в цілому.

А от безумовним рекордом надходжень до бюджету є сплата мешканцем Києва податкових зобов’язань у сумі майже 1 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram