Новини
15 Березня 2021
758

Платіжний сервіс Stripe став найдорожчим у Кремнієвій долині

Компанії вдалося обігнати навіть SpaceX, яку в лютому було оцінено у $74 мільярди

Сервіс онлайн-платежів Stripe отримав $600 млн у межах останнього раунду залучення фінансування, інвестори оцінили компанію у $95 млрд, повідомляє Financial Times.

“Це перевищує оцінку Facebook і Uber до того, як вони стали публічними, і є рекордом для приватних компаній з Кремнієвої долини”, — зазначає видання. І нагадує — оцінка Facebook перед виходом на біржу 2012 року становила на $15 млрд менше, ніж оцінка Stripe наразі.

За даними газети, компанія стала третьою у світі серед високо оцінених приватних компаній світу: перше місце серед них займає власник соціальної мережі TikTok китайська ByteDance ($180 млрд), друге Ant Group Джека Ма F ($108 млрд).

Учасниками останнього раунду фінансування Stripe стали агентство національного казначейства Ірландії (оператор суверенного фонду країни), Allianz, Fidelity, Baillie Gifford, AXA і Sequoia Capital.

Залучені $600 млн компанія має намір використовувати для розширення своєї діяльності в Європі, зокрема — збільшення чисельності співробітників в офісі в Дубліні на 1 тис. осіб протягом найближчих п’яти років і запуск до кінця 2021 року сервісу в Бразилії, Індії й Індонезії.

У вересні 2019 року інвестори оцінили компанію у $35 млрд. Компанію Stripe у Сан-Франциско заснували брати-ірландці Патрік і Джон Коллісон 2010 року. Ранніми інвесторами Stripe були засновники PayPal Ілон Маск і Пітер Тіль, а також впливовий стартап-акселератор Кремнієвої долини Y Combinator.

“Наразі оцінка Stripe перевищує показник у $80 млрд, отриману Facebook до її IPO 2012 року й оцінку Uber у $72 млрд перед IPO 2019 року”,— уточнює видання. Stripe також обігнала за оцінкою компанію Ілона Маска SpaceX, яка на короткий час стала найбільшою компанією з венчурним фінансуванням у США в лютому. Тоді інвестори оцінили її у $74 млрд.

Раніше Investory News писали, з десяти учасників глобального рейтингу доларових мільярдерів за версією Forbes (2020 рік) тільки троє побудували бізнес і заробили статок своїми руками. Серед них і Джон Коллісон — засновник платіжного сервісу Stripe.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram