Новини
10 Червня 2019
730

Півтори на українця: Кількість платіжних карт в Україні зросла на 4%

Кількість безконтактних карток збільшилася на 15% – до 4,5 млн штук

За I кв 2019 року кількість платіжних карт в Україні зросла на 4% – до 61,8 млн штук. При цьому 60% з цих карт – активні платіжні картки, повідомляє прес-служба НБУ.

Кількість безконтактних активних платіжних карт за цей час виросло на 15% – до 4,5 млн штук. “Тобто, кожна восьма активна платіжна карта в Україні є безконтактною”, – йдеться у повідомленні.

У НБУ заявили, що за I кв частка безготівкових розрахунків за обсягом операцій з платіжними картами досягла 50%, “що на 5 п.п. більше показника за підсумками 2018 року”.

При цьому найбільше безготівкових операцій – близько 50% здійснювалося з використанням платіжних терміналів.

За даними регулятора наразі на одного жителя країни припадає 1,5 платіжних картки або ж 0,9 активних карток.

Як повідомлялося, у 2018 році власники платіжних карт українських банків провели 3,9 млрд операцій, що на 26,7% більше показника 2017 року. При цьому обсяг таких операцій зріс на 35,4% – до 2,877 трлн грн.

Раніше Investory News писали, згідно з дослідженням Mastercard Digitalization Trust Survey 2019, 87% українців розглядають мобільний телефон як альтернативу фізичним платіжним карткам для оплати. Одним із найпопулярніших гаджетів в Україні є смартфон, яким користуються вже 96% опитаних. Онлайн-банкінг через додаток на смартфоні використовують 67% українців. В середньому українці здійснюють 8 інтернет-покупок на місяць, при цьому 72% надають перевагу розрахункам банківською карткою онлайн.

При цьому Україна зайняла останнє місце в рейтингу фінансової грамотності громадян серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку. Країни-лідери за рівнем фінансової грамотності – це Франція, Норвегія і Канада.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram