Новини
2 Березня 2020
740

Південнокорейський перевізник Jeju Air купує 51% акцій конкурента Eastar Jet за заниженою вартістю

Сума угоди на $14 мільйонів менша від раніше запланованої

Південнокорейська авіакомпанія Jeju Air купує 51% акцій свого конкурента – бюджетної авіакомпанії Eastar Jet за нижчою ціною, аніж планувалося раніше – $45,49 мільйона. Причина такого рішення – спалах коронавірусу, повідомляє Reuters.

“Це придбання є останнім випадком реструктуризації в авіаційній галузі Південної Кореї, яка зазнала втрат через низький попит на поїздки через епідемію коронавірусу та дипломатичної ворожнечі між Південною Кореєю та Японією у минулому році”, – пише видання.

Зазначається, що у Південній Кореї станом на понеділок, 2 березня, найбільше вірусних інфекцій за межами Китаю – 4212 осіб.

Раніше компанія планувала придбати акції за $59,49 млн. “Представник Jeju Air відмовився коментувати питання про те, чи вплинула епідемія коронавірусу або поточні труднощі південнокорейських авіакомпаній на зміну вартості угоди”, – йдеться у повідомленні.

Додається що минулого місяця Jeju Air заявила, що вводить неоплачувану відпустку для всіх співробітників через скорочення попиту на поїздки, водночас в Eastar Jet заявили, що компанія виплатить тільки 40% зарплати керівникам і співробітникам у лютому, а іншу частину буде виплачено пізніше.

Як зазначив генеральний директор Jeju Air Лі Сок-чжу, керівництву добре відомо, що співробітники компанії стурбовані придбанням Eastar Jet. “Проте, вітчизняній авіаційній галузі все одно незабаром доведеться провести реструктуризацію. Якщо це неминуче, ми вважаємо, що краще зробити це раніше”, – наголосив він.

Акції Jeju Air зросли на 21% після оголошення повідомлення про угоду.

Нагадаємо, наприкінці січня найбільшу німецьку чартерну авіакомпанію Condor Air, яка з 2009 року належала збанкрутілій туристичній групі Thomas Cook, було продано польській державній авіакомпанії LOT Polish Airlines.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram