Новини
27 Травня 2024
147

Південна Корея інвестує $19 мільярдів у виробництво мікросхем

Це надасть фінансову підтримку інвестицій та податкові пільги для виробників

Південна Корея спрямовує рекордні для неї $19 млрд на зміцнення свого сектора чипів. Це особливо позитивна новина для компаній Samsung Electronics Co. і SK Hynix Inc., пише Bloomberg.

SK Hynix — південнокорейський виробник напівпровідникової продукції. За обсягами виробництва чипів памʼяті посідає друге місце у світі після Samsung Electronics., яка намагається лідирувати в індустрії. Компанія стає все більш конкурентоспроможною.

Південнокорейська програма сприянню сектору мікросхем включає, зокрема, фінансову підтримку інвестицій та податкові пільги для виробників.

Акції Samsung у Сеулі зросли на 1,4% після оголошення, яке зробив президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, а акції SK Hynix зросли приблизно на 3%.

Рекордна програма підтримки виробників зʼявилася на тлі того, як уряди США і Китаю витрачають мільярди на залучення і стимулювання виробничих проєктів мікросхем.

Уряди активно інвестують, оскільки напруженість між Вашингтоном та Пекіном загрожує перервати глобальне постачання компонентів, критичних для більшості сучасних пристроїв і військових технологій.

Мікросхеми використовуються в радіоелектроніці, медицині, авіабудівництві, автомобілебудуванні, військовій промисловості. Без них не обходиться виробництво навіть смартфона iPhone.

Як писали раніше Investory News, розумні окуляри від Meta отримали нові можливості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram