Новини
13 Березня 2023
436

Після реакції регуляторів США на крах Silicon Valley Bank біткоїн знову зростає

Наразі він торгується на рівні $22 568

Біткоїн та інші криптовалюти зросли в понеділок після того, як влада США оголосила про плани обмежити наслідки краху Silicon Valley Bank, а криптовалютна компанія Circle запевнила інвесторів, що її прив’язка до біткоїна є безпечною, пише Reuters.

Міністерство фінансів США і Федеральна резервна система оголосили про низку заходів щодо стабілізації банківської системи та заявили, що вкладники SVB отримають доступ до своїх депозитів.

Ціна стейблкоіну USD Coin (USDC) відновилася до $0,9917, що ближче до його номіналу і вище мінімуму минулого тижня близько $0,88.

На вихідних USDC втратив прив’язку до долара 1:1 і досяг рекордного мінімуму в суботу через побоювання, що Circle – фірма, яка стоїть за USDC — може бути пов’язана з Silicon Valley Bank.

Генеральний директор Circle Джеремі Аллер повідомив, що резервний депозит USDC в розмірі $3,3 млрд, що зберігається в збанкрутілому Silicon Valley Bank, буде повністю доступний, коли банки США відкриються в понеділок.

“Операції Circle з USDC будуть відкриті для бізнесу, в тому числі з новими автоматизованими розрахунками через наше нове партнерство з Cross River Bank”, — сказав Аллер.

Біткоїн виріс приблизно на 8% з недільних мінімумів, торгуючись на рівні $22 568.

Раніше Investory News писали, що Visa та Mastercard призупиняють партнерство з криптокомпаніями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram