Новини
26 Червня 2020
967

Пішли на мирову: Telegram зобов’язали повернути покупцям Gram $1,22 мільярда

Крім того компанія повинна протягом місяця виплатити $18,5 мільйона компенсації

Telegram домовився про мирову угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC), яка через судовий позов зобов’язала її повернути $1,22 млрд покупцям цифрових токенів Gram, а також виплатити компенсацію у розмірі $18,5 млн, про це свідчать документи, що надійшли у четвер, 25 червня, в електронну базу суду.

“Відповідачі несуть солідарну відповідальність за відшкодування $1,22 млн. Близько $1,19 млрд з цієї суми будуть виплачені в рамках домовленостей про розірвання контрактів з інвесторами”, – йдеться у постанові.

І додається, що крім того Telegram повинна протягом 30 днів виплатити компенсацію у розмірі $18,5 млн.

Загалом Telegram Group Inc. і всіх відповідачів зі справи зобов’язали протягом трьох років повідомляти Комісію щодо будь-яких операцій з випуску криптовалюти. Так, згідно з постановою, відповідачі “повинні повідомляти комісію за 45 днів до прямої або непрямої участі у випуску криптовалюти” або будь-якої цифрової валюти.

Разом з тим суд зазначає, що відповідачі не зобов’язані отримувати від цього регулюючого органу дозвіл на зазначені операції. При цьому суд не вимагає від відповідачів визнання провини.

Telegram Group Inc. і Ton Issuer Inc. погодилися на винесення постанови “без визнання або заперечення тверджень в обвинувальному висновку”. Разом з тим вони не заперечують юрисдикцію суду в Нью-Йорку на розгляд справи.

Суд також зобов’язав відповідачів виконувати вимоги законодавства США щодо того, що операції з продажу цінних паперів повинні бути зареєстровані в Комісії з цінних паперів і бірж США. Позивачі залишають за собою право розпочати новий судовий розгляд, якщо з’ясується, що Telegram під час процесу надавала знаючи наперед неправдиву інформацію.

Своєю чергою засновник компанії Павло Дуров у четвер, 25 червня, у своєму Telegram-каналі заявив, що компанія на цей час уже виплатила інвесторам близько $1,2 млрд безпосередньо або у вигляді кредитів. “Компанія рада завершити розгляд, не заперечуючи й не визнаючи провину”, – зазначив він.

Нагадаємо, нещодавно засновник Telegram запропонував встановлювати додатки в обхід Google й Apple. Дуров закликав боротися з монополією IT-гігантів, які беруть 30% з кожного продажу цифрових продуктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram