Новини
17 Травня 2021
686

Підсумки роботи: За 15 років група “Метінвест” виплатила 165 мільярдів гривень податків

У першому півріччі 2021-го виплати компанії податку на прибуток зросли у 7,4 раза

За 15 років роботи “Метінвест” виплачено 165 млрд грн податків. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії, оприлюдненому на спеціальному сайті, присвяченому 15-річчю її роботи.

“Компанія допомагає генерувати 8% ВВП країни”, — наголошується у повідомленні.

“Метінвест” — один з найбільших платників податків в Україні. У 2020 році компанія збільшила виплату податків на 5% — до 22,1 млрд грн, якщо порівнювати з 2019 роком.

При цьому у першому півріччі 2021 року “Метінвест” заплатить податок на прибуток обсягом 10,2 млрд гривень, що більш ніж у 7 разів вище, ніж було минулого разу. Таким чином, за підсумками півріччя виплати податку на прибуток зросли в 7,4 раза.

У компанії наголосили, що безпрецедентне збільшення податкових виплат під час пандемії коронавірусу дозволить підтримати міста, в яких працюють підприємства “Метінвесту”, своєчасно і в повному обсязі виплачувати заробітні плати працівникам комунальної сфери та медикам.

На початку пандемії COVID-19 у “Метінвест” відмовилися від податкових канікул, наданих бізнесу, щоб підтримати його під час пандемії. Сума податків, сплачених підприємствами групи до місцевих бюджетів у пільговий період, перевищила 50 млн грн (податок на землю та податок на нерухомість).

“Це також дозволило містам забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати зарплату працівникам комунальних підприємств і проводити протиепідемічні заходи”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, криворізькі підприємства “Метінвесту” (Інгулецький, Центральний та Північний ГЗК) протягом липня-вересня 2020 року перерахували до місцевих бюджетів прибуткового податку та плату за землю у подвійному обсязі. За цей період “Метінвест” додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 млн грн, з яких Кривий Ріг отримав 78 млн грн.

Раніше Investory News писали,  що “Метінвест” збільшив до 97,01% пряму частку у Дніпровському коксохімічному заводі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram