Новини
8 Грудня 2021
623

Підсумки Гейтса: Мільярдер назвав рік, що минає, найскладнішим і незвичайним у його житті

На думку бізнесмена 2022 року багато хто повернеться до нормального життя після пандемії

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс (статки, за даними Forbes Real-Time, $138,7 млрд) у своєму блозі підбив підсумки року, що минає. Мільярдер назвав його “найдивнішим і найскладнішим роком у його житті”, зокрема через пандемію та розлучення.

Через пандемію Гейтс, за власним зізнанням, провів цей рік “переважно в інтернеті”. У деякі відрізки часу він не спілкувався віч-на-віч ні з ким, дотримуючись самоізоляції. “Це був дивний досвід, який збиває з пантелику”, — підкреслив мільярдер.

Гейтс визнав, що чимало людей цікавляться його розлучення з дружиною після 27 років шлюбу. “Ми з Меліндою продовжуємо разом управляти нашим фондом і знайшли новий добрий робочий ритм, але я не можу заперечувати, що це був рік великої особистої печалі для мене. Пристосуватися до змін ніколи не буває легко, хоч би якими вони були”, — повідомив він.

Мільярдер додав, що 2021 року його “гніздо” офіційно спорожніло: старша дочка Дженніфер вийшла заміж, молодша Фібі та син Рорі поїхали вчитися. “У будинку стало тихіше без купки підлітків, що постійно тусуються там, але я сумую за ними”, — визнав Гейтс.

Загалом 2021-й став для мільярдера “роком великих змін”. Але він не припиняв думати про пандемію COVID-19. Він визнав, що зроблений ним наприкінці минулого року прогноз про те, що 2021-й стане кращим, не виправдався: цього року від COVID-19 померло більше людей, ніж минулого. Але Гейтс назвав просто дивом те, що вже протягом першого року пандемії почалася вакцинація людей.

Він також нагадав, що вчені розробили два нові противірусні лікувальні препарати. “Було б безглуздо робити ще один прогноз, але я думаю, що гостра фаза пандемії закінчиться десь у 2022 році”, — написав мільярдер.

На його думку, величезна можливість для покращення ситуації з пандемією криється у боротьбі з дезінформацією. “Включаючи теорії змови, в яких, на жаль, згадують мене”, — зауважив він.

Серед головних проблем 2022 року Гейтс назвав зниження довіри до держустанов, спричинене, зокрема, відсутністю регулювання соцмереж і поширенням дезінформації. “Зважаючи на те, що я бачив за останні пару років, мене більше, ніж будь-коли, непокоїть здатність урядів добиватися великих результатів, — підкреслив мільярдер. — Йдеться, зокрема, про необхідність запобігти кліматичній катастрофі та не допустити появу нової пандемії”.

Мільярдер переконаний, що 2022 року багато хто, нарешті, повернеться до нормального життя після пандемії. “Світ й раніше адаптувався до великих потрясінь, і ми зробимо це знову”, – наголосив він.

Нагадаємо, засновник Microsoft Білл Гейтс веде власний блог про книжки. Періодично він публікує списки книжок, які радить прочитати, і пише на них невеликі рецензії. Нещодавно він розповів про останню роботу одного зі своїх улюблених авторів, Вацлава Сміла, “Цифри не брешуть: 71 річ, яку вам треба знати про світ”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram