Новини
22 Липня 2019
820

Піднебесна диверсифікація: China Southern Airlines залучила кошти від трьох інвесторів

Компанія використає ці кошти на розвиток власного бізнесу та підтримки розвитку авіації в містах південної провінції Гуандун

Фото: Allen Zhao/Wikipedia

China Southern Airlines залучила 30 млрд юанів ($4,36 млрд) від трьох інвесторів, пише Reuters з посиланням на повідомлення компанії.

Інвестиційна холдингова корпорація Гуандун Хенцзянь, інвестиційна група з міського будівництва в Гуанчжоу і Фонд акцій Шеньчженя Пенхан вкладають в авіакомпанію по 10 млрд юанів ($1,45 млрд) в рамках проекту країни з диверсифікації структур власності серед державних підприємств.

“Цей крок значно поліпшить ставлення заборгованості до активів компанії, створить кошти для її зростання і допоможе модернізувати механізми прийняття рішень”, – йдеться у повідомленні China Southern Airlines.

Компанія також буде використовувати ці кошти на розвиток свого основного авіаційного бізнесу, оплати будівництва, пов’язаного з ініціативою країни “Пояси та дороги”, а також підтримки розвитку авіації в містах південної провінції Гуандун.

China Southern Airline є одним з 96 підприємств, що належать та підконтрольні безпосередньо державі. У минулому році прибуток компанії впав майже на 50% через зростання цін на паливо та ослаблення юаня.

Нагадаємо, за результатами рейтингу авіакомпаній World Airline Awards 2019 британської консалтингової фірми Skytrax, кращою авіакомпанією світу у 2019 році названо Qatar Airways. Рейтинг був складений на основі аналізу онлайн-анкет 21,65 млн пасажирів з понад 100 країн.

Американський виробник літаків Karem Aircraft залучив $25 млн у раунді А для свого нового повітряного таксі. Кошти підуть на проект Butterfly – аеротаксі з вертикальним зльотом і посадкою.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram