Новини
17 Лютого 2020
665

Підійшли нетрадиційно: У США замість грошей у стартапи інвестуватимуть людей

Sweat Equity Ventures відправлятиме висококласних співробітників у нові компанії в обмін на частку в акціях

У США створено венчурну компанію Sweat Equity Ventures, яка за власні кошти відправлятиме працювати у стартапи висококласних співробітників в обмін на частку в акціях, повідомляє The Business Insider.

Засновник компанії – американець Ден Портільо, раніше працював у традиційній венчурній фірмі – Greylock і разом зі співзасновником LinkedIn, мільярдером Рідом Хофманом допомагав масштабувати IT-гіганта Mozilla.

“Саме там, спостерігаючи за невдалими інвестиціями у стартапи з сумнівними бізнес-моделями, він вирішив змінити принципи роботи венчурних компаній”, – пише видання.

І додає, що Портільо отримав у Хофмана $30 млн для Sweat Equity Ventures, але не для того, щоб інвестувати. Гроші компанія збирається використовувати виключно для того, щоб наймати для стартапів кращих інженерів і експертів в області бізнесу, яких молоді компанії часто не можуть собі дозволити. “Ці люди зможуть приєднатися до портфельних компаній Sweat Equity і побудувати їх разом із засновниками”, – йдеться у повідомленні.

За словами Дена Портільо, він має групу людей, у яких є досвід створення та масштабування компаній. “І мільярдер, готовий підтримати те, що ми робимо”, – зазначив він. Так, кваліфіковані співробітники допомагатимуть стартапам сформувати основні уявлення про свою діяльність, бізнес-модель і техзавдання.

У обмін Sweat Equity отримуватиме частку в акціях стартапу. “Ми здобуваємо нашу частку у звичайних акціях, тому ми більше, ніж будь-коли, працюємо у контакті із засновниками. Венчур перестає бути просто капіталом, він стає “капіталом плюс ще дещо”, і ми зосереджуємося на цьому “дечому”. У кінцевому підсумку ми покращимо оцінку стартапу, з яким працюємо”, – наголосив Ден Портільо.

Про те, якими бувають венчурні інвестори можна прочитати в матеріалі “Існує два види венчурних інвесторів: круті та багаті”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram